Book time hos oss nå Book time
Trokanteritt

Trokanteritt har fått nytt navn og heter nå trokanter major smertesyndrom. Den kjennetegnes av inflammasjon ved lårbeinets øvre, ytre spiss. Her festes den store setemuskelen, gluteus maximus. En irritasjon over tid kan føre til en inflammasjon av muskelfestet, noe vi kan se blant annet hos orienteringsløpere og terrengløpere.

Symptomer

Symptomene er smerter i lårets øvre del på utsiden av hoften som forverres når man trykker på det. Vi utfører muskeltester som hjelper oss til å fastsette diagnosen. Ved langvarige trokanteritter kan man se kalkforandringer ved røntgen.

Behandling:

Behandlingen går ut på å redusere spenningen rundt smertestedet. Vi hjelper med muskelbehandling (massasje, akupunktur m.m). I tillegg må man hvile til smerten er borte og gradvis returnere til full aktivitet igjen. Betennelsesdempende middel kan brukes for å redusere smertene akutt.

Hva kan vi gjøre for deg?

Vi kan behandle omliggende strukturer som setet, lig. tractus iliotibialis. Låsninger i korsryggen og overgangen brystrygg/ korsrygg kan også lette på smertene. Akupunktur viser seg effektivt for denne tilstanden.

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke