Book time hos oss nå Book time
Behandling av tennisarm

Hva er tennisarm?

Tennisarm eller tennisalbue kalles på fagspråket lateral epikondylitt. Denne diagnosen gir en tydelig smerte lokalisert på albuens ytterside. Tennisarm må ikke forveksles med golfalbue som kjennetegnes av smerte på innsiden av albuen (medial epikondylitt)

Slik foregår diagnostisering

Distinkt smerte på utsiden av albuen. Smertene man opplever ved tennisarm kan sitte på en eller begge albuer samtidig. Oftest er den armen du bruker mest rammet. Ubehaget oppstår som regel ved bruk av fingrene og håndleddene, og det gjør da markant vondt på utsiden av albuen.

Dersom man stopper opp kan smerten opphøre, men i enkelte tilfeller kan også albuen gjøre vondt i hvile. Det gjør også vondt å trykke på utsiden av den aktuelle albuen når man opplever tennisarm.

Hos Sunnfjord Naprapatsenter vil vi sammen med deg finne den beste behandlingen mot din tennisarm. Kontakt oss i dag!

Vanlige årsaker til tennisarm

Den absolutt vanligste årsaken til tennisarm skyldes gjentatte, ensidige bevegelser. Mye småbevegelser med fingre og håndleddet ser ut til å trigge denne tilstanden. Underarmen består av en rekke små muskler som har feste i albuen (epikondylen til overarmen). Det er dette området som da blir overbelastet.

Hvordan behandle tennisarm?

Dersom man lytter til kroppen er dette en tilstand som kan bedres. Det anbefales ikke å provosere fram smerten. For noen kan en endret ergonomisk sittestilling/arbeidsstilling gjøre at smertene avtar eller opphører. Dette hjelper vi deg med. Spesifikke øvelser med aktivering av skulder og armmusklatur er også noe vi vektlegger.

På klinikken vil du få behandling som løsner på muskulaturen i det aktuelle området. samt veiledning i form av øvelser du kan gjøre på egen hånd. Vi har også fokus på ergonomi, og ofte vil selv små endringer i måten du arbeider på kunne gi merkbare positive forbedringer.

Forebyggende arbeid mot tennisarm

Tennisalbue er dessverre et ubehag som har en tendens til å komme tilbake igjen når det først har oppstått. Det finnes imidlertid behandling og enkle preventive øvelser som ved regelmessig bruk kan forhindre sjansen for tilbakefall.

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke