Book time hos oss nå Book time
Behandling av tennisalbue

Tennisalbue, også kjent som musearm eller epicondylitt, er en tilstand som ofte rammer den norske befolkningen. Les mer om årsaker til og behandling av tennisalbue.

Hva er tennisalbue?

Tennisalbue er en tilstand som ikke er strengt medisinsk definert, og kan derfor variere i uttrykk fra person til person. De vanligste symptomene på tennisalbue er smerter i albuens utside og underarm.

Noen kan i tillegg oppleve smerter ved skriving, andre kan få kraft reduksjon i grepet sitt, hvor man for eksempel kan miste melkekartongen i bakken. Noen kjenner en kobling i smerter fra skulderen til og med nakken.

Vi vil hjelpe deg å finne ut hvilken struktur som er mest sentral for deg slik at behandlingen går raskest mulig.

Hos vår naprapat i Førde vil vi sammen finne den behandlingen som er best for din tennisalbue

Hvorfor får vi tennisalbue?

Fellesnevneren er langvarig ensidig arbeid. Vi mennesker har blitt mer og mer spesialiserte i vår kroppsbruk, noe som kan være uheldig hva gjelder belastningsskader. Det at vi beveger oss lite gjennom arbeids- eller studiehverdagen gjør at musklene ikke får nok sirkulasjon. Et fåtall strukturer blir overbrukt og en irritasjon/betennelse vil oppstå. Man ser sammenhenger med skjermhøyde, bordhøyde, riktig bruk/innstilling på stolen.

Ser man anatomisk på menneskekroppen i slike situasjoner så spiller holdning, svakhet i muskler i skulder, rygg og nakke inn. På toppen av det hele ser vi en tett kobling til stress hvor høye skuldre er representert. Det er ikke bare PC-jobb som gir denne typer plager: det kan også oppstå med uvant repetitivt arbeid som å klippe hekken, bruke skrujern, snekre og male.

Hvordan behandle tennisalbue?

Naprapaten vil foreta en grundig undersøkelse av albuen, skulder og nakke med dens sener / senefester, ledd og muskler.

Behandlingen vil ta sikte på å lindre smertene slik at normal aktivitet raskt kan utføres igjen. Om nødvendig vil nakke og skulder bli justert. Muskler og senefester masseres. Vi bruker kinesioteip til avlastning.

Tennisalbue øvelser

Hjemmeøvelser er lønnsomt å utføre. Både styrketrening og tøying av muskler. Ta kontakt med oss for en hyggelig prat og et tilpasset behandlingsforløp for din tennisalbue.

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke