Book time hos oss nå Book time
Slimposebetennelse

Slimposer finnes overalt i kroppen, i områder som utsettes for trykk eller friksjoner. Som for eksempel mellom to sener, mellom ben og sene og overliggende hud. Oppgave til slimposen eller bursaen som det heter på latin er å redusere friksjonen på strukturene. Når en slimpose blir betent kalles det bursitt.

Hva skyldes slimposebetennelse?

Det kan skje av tre grunner:

Man kan også få blødning i bursaen (hemobursae). Den vanligste årsaken er at man faller eller direkte vold. Det kan også oppstå ved at en sene ryker og den blødningen det gir kan legge seg i slimposen. Denne blødningen kan føre til en kjemisk inflammasjon som i sin tur kan lede til koagulering og sammenvekster av bindevevet. Dette kan være en langvarig tilstand om man ikke kommer seg til legen. Dette er vanligst hos idrettsfolk som slår seg ofte som håndballspillere eller volleyballspillere. Avlasting og kompress er den akutte hjelpen man skal ha. Legen må kanskje ty til punktering av slimposen.

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke