Book time hos oss nå Book time
Ruptur

En ruptur kan enten være partiell (en del av senen har røket) eller total (hele senen har røket). En ruptur kan oppstå i:

En forlengelse på senen med 4-8 % vil anstrenge tverrbåndene i kollagenmolekylene betraktelig. Når tøyningen av senen overstiger dette, slutter senen å fungere.

1. Total seneruptur/avrivning:

I 97 % av tilfellene rammes de senene som er degenerative. Vanligst rammer dette personer som gjenopptar trening etter en lang pause. Typiske idretter med størst risiko er:

Diagnostisering:

Skaden kjennetegnes ved et plutselig smell etterfulgt av intens smerte. Personen kan ikke utføre de bevegelsene som den skadede muskelen normalt gjør.

De vanligste senene som rammes av en total ruptur er:

Behandling:

2. Partiell seneruptur (delvis seneavrivning):

Den skadede er ikke alltid klar over at skaden har inntruffet og kan tro det er en overbelastning etterfulgt av en betennelse.

Diagnostisering:

Ved akutt seneavrivning:

Ved kronisk senebrist:

De vanligste strukturene som rammes av delvis senebristning er:

Behandling:

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke