Book time hos oss nå Book time
Plantar fascitt |
Symptomer og behandling

Hva er plantar fascitt?

Plantar fascitt er en typisk smertetilstand som kan ramme alle. Riktignok øker sjansen for å få det med alderen, og menn får det oftere enn kvinner. Naprapatbehandling i tillegg til hjemmeøvelser fungerer ofte veldig bra i kombinasjon. Såler og en spesialdesignet sokk (Strassburg-sokk) er også noe som er aktuelle tiltak.

Diagnostisering av plantar fascitt:

Distinkt smerte på undersiden av foten/fremre del av hælen. Det er ofte veldig ømt om man trykker i det området. De første stegene på morgenen er ekstra smertefulle. Det kan kjennes som ”en kniv” under foten når man går, men mange opplever også en verkende følelse i hvile. Ord som slutter på –it på latin betyr betennelse. Ut av diagnosenavnet plantar fasciitt kan vi da tolke at plantarfascien er betent. Plantarfascien er det stramme senebåndet vi har under foten, som går fra tærne og fester på hælen (calcaneus).

Mistenker du at du har plantar fascitt? Kontakt oss i dag for en hyggelig konsultasjon av vår dyktige naprapat i Førde

Årsaker til plantar fascitt

Det er uklart hvorfor enkelte rammes av dette. Dersom man er stiv på baksiden av leggene kan det gi et økt drag i achillessenen som igjen kan dra i hælbenet (calcaneus) slik at plantarfascien blir provosert. Høy aktivitet kan være noe som trigger det fram, men det kan ramme alle uansett aktivitetsgrad og alder.

Hvordan behandler man plantar fascitt?

Behandling hos vår naprapat i Oslo, i kombinasjon med hjemmeøvelser, fungerer ofte veldig bra. Det er samtidig viktig å understreke at en slik betennelsestilstand er alvorlig, og et tydelig signal fra kroppen om at noe er feil. Om mulig bør derfor smertene ikke provoseres fram. Ved slike diagnoser jobber vi mye med fokus på biomekanikk, deriblant fotstilling og ganganalyse.

Plantar fascitt kan ofte være grunnen til smerter i føttene

Forebyggende arbeid

God sirkulasjon og bevegelighet i leggene minsker risikoen for å få plantar fascitt. Forskning viser ingen økt risiko for tilbakefall.

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke