Book time hos oss nå Book time

Sunnfjord Naprapatsenter

Hos vår naprapat i Førde, jobber vi allsidig og målrettet for å hjelpe deg til en bedre hverdag. Har du smerter i kroppen som følge av kroniske lidelser eller akutte skader, idrettsskader eller belastningslidelser? Da er vi her for deg. Vi har lang erfaring med behandlinger av et bredt spekter diagnoser og lidelser. Våre behandlinger består av leddjustering og ulike former for muskelterapi, som for eksempel massasje, muskeltøyning, triggerpunktsbehandling, akupunktur og mer.

Hos Sunnfjord Naprapatsenter får du behandlingen du trenger for å bli smertefri. I tillegg gir vi veiledning om trening, livsstil og annet som kan bidra til at plagene ikke kommer tilbake. Ta en titt på videoen over for å bli bedre kjent med hva en naprapat kan gjøre for deg - din naprapat i Sunnfjord

Behandlinger hos vår naprapat

Vi hjelper deg med det som gjør vondt i kroppen din. Daglig møter vi pasienter med: Hodepine, migrene, svimmelhet, krystallsyke, stiv nakke, smerter mellom skulderbladene, vonde skuldre, musearm, tennisalbue, lumbago, isjias, prolaps, hofteplager, knesmerter eller achiliessmerter, plantarfacit, og mye mer.

En enkel og trygg behandling

Det er viktig for oss at det skal være enklest mulig for deg. Du trenger ikke ta med noe til behandlingene hos oss. Det kan være smart å ta på smidige klær som er enkle å bevege seg rundt i.Etter behandlingen kan du bli trett eller øm på de stedene som vi har jobbet på. Dette er helt normalt. Drikk godt med vann og hold aktivitetsnivået lavere enn det du bruker. Hvor mange behandlinger som kreves er individuelt og bestemmes av hvor lenge du har hatt vondt og hvor mye egeninnsats du legger ned.

Ønsker du videokonsultasjon?

Vi er din lokale naprapat, sentralt i Sunnfjord – nå hjemme hos deg via nett!

– nå tilbyr vi videokonsultasjon!

Kan du ikke komme til oss, men ønsker en behandling?

Du kan benytte dette tilbudet enten du er ny pasient eller har du gått til oss før. Vi ser et økende ønske etter vår kompetanse for de som av ulike grunner ikke kan komme seg til oss.

Hva kan vi gjøre for deg gjennom skjermen?

Har du fått akutt kink i ryggen og ikke kommer deg opp av sengen kan vi hjelpe deg. Vi har sett mange pasienter og kan raskt konstatere hvilke tiltak som er best for deg. Ønsker du råd og/eller treningsprogram for å komme deg et nivå eller to opp så er vi de rette for deg. Vi har lang erfaring med styrke, kondisjon og bevegelighetstrening.

Vi bruker GDPR-godkjent videoverktøy fra Microsoft Teams, som ivarertar personvernet. Du vil få en link via e-post som du klikker på. Dette gjør du 10 minutter før avtalt tid så du kan sjekke lyd og bildekvalitet. På den måten bruker vi ikke tid på tekniske innstillinger. Du vil motta en oppringing fra en av oss ved avtalt onlinetime.

Betaling

Betaling foregår oftest gjennom Vipps, men kan også gjøres med faktura. Flere forsikringsselskap dekker dette tilbudet. Da tar vi faktureringen direkte med dem.

Velkommen til din første videokonsultasjon!

Book her
Sunnfjord Naprapatsenter videokonsultasjon
Hodepine

Hodepine

World Health Organisation påpeker at nesten alle opplever hodepine av og til. Hodepine defineres som smerter hvor som helst i hodet. Hvorfor vi får det, hvor lenge det varer og intensiteten av smerten varierer veldig etter hvilken type hodepine man har.

De vanligste typene er:

  • Spenningshodepine (noe mildere smerte i pannen eller bakhodet)
  • Migrene (ensidig i panne/hodet/ øyet)
  • Klasehodepine (intens ensidig smerte i øyet)
  • Allergi/ bihulehodepine (lett trykk i pannen og ved nesa)
  • Kjevespenning (sitter mer i tinningen)
Hodepine Hodepine i pannen

Krystallsyke

Krystallsyke er i korte trekk svimmelhet som utløses av hodebevegelser som for eksempel det å reise seg opp fra sengen, vri hodet til en side eller å nikke. Det rammer folk i alle aldre.

Det er viktig å poengtere at denne tilstanden er helt ufarlig, men det er viktig å søke hjelp av kyndig personale så fort som mulig da det kan være veldig ubehagelig og hemmende i hverdagen.

Les Meir
Hodepine
Hodepine

Tennisalbue/ musearm

Tennisalbue er en tilstand som ikke er strengt medisinsk definert og derfor kan den variere i uttrykk fra person til person. De vanligste symptomene er smerter i albuens utside og underarm.

Noen kan i tillegg oppleve smerter ved skriving, mens andre kan få redusert kraft i grepet sitt, hvor man for eksempel kan miste melkekartongen i bakken.

Les Meir

Smerte i brystryggen

Smerter i brystryggen er en vanlig tilstand som vi jobber med hver dag. Og det er ikke rart med tanke på hvor mange som jobber statisk hver dag, gjerne med høyt tempo og stress på det hele.

Ofte ser man en sittestilling som er fremoverbøyd i ryggen, skuldrene som også faller fremover og en nakke som må kompensere for dette med å stramme musklene på baksiden.

Les Meir
Hodepine
Hodepine

Skuldersmerte

Skulderen blir utsatt for store og raske bevegelser, spesielt ved flere idrettsaktiviteter, og den må i tillegg tåle langvarig statisk arbeid hvor vi holder skulder og armer i samme posisjon over lenger tid.

Vår behandling strekker seg fra å lage treningsopplegg dersom svakhet viser seg å være problemet. Dersom det er stiv nakke/rygg som er hovedårsaken så jobber vi med å myke opp disse strukturene.

Les Meir

Plantar fascitt

Plantar Fascitt er et typisk smertetilstand som kan ramme alle. Riktignok øker sjansen for å få det med alderen, og menn får det oftere enn kvinner. Naprapatbehandling i tillegg til hjemmeøvelser, fungerer ofte veldig bra i kombinasjon. Såler og en spesialdesignet sokk (Strassburg sokk) er også noe som er aktuelle tiltak..

Les Meir
Hodepine
Hodepine

Tennisarm

Tennisarm eller tennisalbue kalles på fagspråket lateral epikondylitt. Tydelig smerte lokalisert på albuens ytterside. Denne diagnosen må ikke forveksles med golfalbue som kjennetegnes av smerte på innsiden av albuen (medial epikondylitt).

Les Meir

Isjias

Isjias er det latinske navnet på en nerve som går fra korsryggen og ut i benet. Den er faktisk kroppens største nerve. Denne nerven kan bli provosert av mange årsaker. Alt fra en prolaps, muskulatur, en betent mellomvirvelskive eller indre organer kan provosere nerven. Vi kan da oppleve stråling ut i benet fordi nerveroten er irritert. Smerten følger en bestemt nervebane som i dagligtale blir kalt isjias.

Les Meir
Hodepine
Hodepine

Løperkne

Løperkne, også kalt runners knee eller iliotibialbåndsyndrom, er en av de vanligste løpsrelaterte skadene. Det er samtidig en av de enkleste smertene å diagnostisere, og det er mye man kan bidra med både med egen behandling/øvelser og naprapatbehandling.

Les Meir

Nakkesmerte

Nakkesmerte eller stiv nakke, torticollis er veldig vanlig i dag. Man ser at 30-50 % av den voksne befolkningen har hatt nakkevondt i løpet av et år. 10 % har vondt mens du leser dette. Vi ser en større andel kvinner enn menn som har det og det tenderer til å øke med alderen. Smertetilstand i nakken kan føre til smerter i skulder, arm, hode og nedover i ryggen.

Les Meir
Hodepine
Hodepine

Ruptur

En ruptur kan enten være partiell (en del av hælsenen har røket) eller total (hele hælene har røket).

En ruptur kan oppstå i:

  • Overgangen mellom knokkel og sene
  • Sene
  • Overgangen mellom sene og muskel
  • Muskel
Les Meir

Akillesplager

Achillessenen er kroppens tykkeste og kraftigste sene som tåler enormt med belastning. Dens plassering gjør den utsatt og spesielt mennesker med et høyt aktivitetsnivå er mer utsatt enn andre. Muskulaturen (gastrocnemius og soleus) på baksiden av leggen går over og danner achillessenen som igjen fester ned på hælbenet (calcaneus).

Det finnes mange ulike diagnoser som alle gir smerter i achillessenen eller området rundt.

Les Meir
Hodepine
Hodepine

Migrene

Migrene er en nevrologisk tilstand med multiple symptom. Det kan ramme i alle aldrer. Migrene kan starte i barneårene og vare livet ut eller det kan plutselig oppstå i voksen alder. Damer er oftere rammet. Den største risikofaktoren er om noen i familien din har migrene.

De vanligste symptomene er intens hodepine, kvalme, oppkast, vanskeligheter for å snakke, prikkinger i fingrer og lys og lyd følsom.

Les Meir

Slimpose­betennelse

Slimposer finnes i overalt i kroppen i områder som utsettes for trykk eller friksjoner. Som for eksempel mellom to sener, mellom ben og sene og overliggende hud. Oppgave til slimposen eller bursaen som det heter på latin er å redusere friksjonen på strukturene. Når en slimpose blir betent hetes det bursitt.

Les Meir
Slimposebetennelse
Hodepine

Prolaps

Ryggraden består av 33-35 ryggvirvler. Mellom hver ryggvirvel ligger en mellomvirvelskive som skal absorbere støt og belastning samt gi ryggraden nødvendig bevegelighet. Dersom innholdet i disse mellomvirvelskivene trykkes ut, oppstår en prolaps. En prolaps kan med andre ord oppstå i hele ryggen. Nakken og korsryggen er de områdene som oftest rammes.

Les Meir

Trokanteritt

Trokanteritt eller inflammasjon ved lårbeinets øvre, ytre spiss. Her festes den store setemuskelen, gluteus maximus. En irritasjon over tid kan her føre til en inflammasjon av muskelfestet noe vi kan se hos orienteringsløpere og terrengløpere. Symptomene er smerter i lårets øvre del på utsiden av hoften, ømhet når man trykker på dette området og smerter ved muskeltester.

Les Meir
Hodepine
Hodepine

Kjeven

Spenninger og smerter i kjeven er relativ vanlig. Det kan være personer som opplever mye stress som kan svare med å bite tennene sammen, presse tungen frem mot tennene /eller opp i ganen, lage vakuum inni munnen og “suge kinnene inn”. Andre kan fortelle at de våkner med kjevesmerter/ spenninger om morgenen og da er det store sjanser for at man har spent kjeven eller gnisset tenner under søvn.

Les Meir

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke