Book time hos oss nå Book time
Migrene

Migrene er en nevrologisk tilstand med multiple symptom. Det kan ramme i alle aldrer. Migrene kan starte i barneårene og vare livet ut eller det kan plutselig oppstå i voksen alder. Damer er oftere rammet. Den største risikofaktoren er om noen i familien din har migrene. De vanligste symptomene er intens hodepine, kvalme, oppkast, vanskeligheter for å snakke, prikkinger i fingrer samt lys og lydfølsom.

Diagnostisering:

Diagnostiseringen skal få den hele kliniske historien med symptomer, utelukke andre tilstander og kartlegge stressorene (det som kan utløse migrenen). Stressorer kan være mangel på søvn, høy kaffeinntak, dårlig kosthold, uregelmessig matinntak. Enkelte matvarer kan være triggere som ost, sjokolade, sitrusfrukter, alkohol og rødvin. Andre kan reagere på gjærbakst, kaffe og nøtter. Enkelte tilsetningsstoffer som aspartam og konserveringsmiddel kan fremprovosere anfall hos enkelte.

Behandling:

Behandlingen går mye i det å unngå stressfaktorene. Mange er usikre og bekymret for sin migrene. De vil oppleve en bedring av sin migrene gjennom å få den ordentlig diagnostisert og at man ikke frykter den i så stor grad lenger.

Gjennom massasje og justering av ledd i nakke og skuldrer opplever mange tydelig og rask effekt. Ofte sitter spenningene suboccipitalt, dvs i muskulaturen het øverst i nakken. Vi skreddersyr treningsprogram som du kan gjennomføre hjemme for å styrke musklene i dette området. I tillegg til dette så kan vi tilby akupunkturbehandling som har dokumentert gode resultater til migrene.

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke