Book time hos oss nå Book time
Krystallsyke

Krystallsyke er i korte trekk svimmelhet utløst av hodebevegelser, som for eksempel det å reise seg opp fra sengen, vri hodet til en side eller å nikke. Det rammer folk i alle aldre.

Det er viktig å poengtere at denne tilstanden er helt ufarlig men det er viktig og søke hjelp av kyndig personale så fort som mulig da det kan være veldig ubehagelig og hemmende i hverdagen.

Hva skyldes krystallsyke?

Vi har et organ i hodet innenfor ørene, som registrerer og holder balansen vår. Dette balanseorganet har 3 bueganger som er organisert i 3 forskjellige plan. Krystallsyken oppstår når en partikkel løsner fra sin normale posisjon inne i en buegang. Når vi beveger hodet vil denne partikkelen forstyrre informasjonen fra balanseorganet. Dette gjør at man blir ustødig eller svimmel – vertigo heter det.

Hvordan diagnostiserer vi?

Ved at du forteller hvordan svimmelheten føles og i hvilken situasjon det oppstår i, vil vi kunne få mange svar. For å være helt sikre utfører vi helt enkle bevegelsestester for å fremprovosere svimmelheten. Samtidig observerer vi øyets bevegelser. Testene og øyebevegelsene vil fortelle oss hvilken av de tre buegangene som er affektert/påvirket, og det er helt avgjørende for valg av behandling.

Symptomer på krystallsyken:

Behandling av krystallsyke:

Den viktigste jobben er å finne ut hvor krystallen sitter. Behandlingen er enkel og ufarlig. Du vil bli instruert i en øvelse som du kan utføre hjemme. Øvelsen ligner å legge seg ned på en av sidene med hodet i en bestemt posisjon. Forskning sier at med riktig øvelse vil krystallsyken forsvinne etter 1 til 3 behandlinger. Dersom man har gått med disse plagene i lang tid kan det også være nødvendig å trene opp øyet. Dette hjelper vi deg også med.

Kuriosa:

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke