Book time hos oss nå Book time
Isjias | Årsaker og behandling

Hva er isjias? | Isjiasnerven

Isjias er i utgangspunktet ikke en diagnose. Isjias er det latinske navnet på en nerve som går fra korsryggen og ut i benet. Den er faktisk kroppens største nerve. Isjasnerven kan bli provosert av mange årsaker; Alt fra en prolaps, betent eller stram muskulatur, en betent mellomvirvelskive eller sykdom i indre organer kan provosere nerven.

Vi kan da oppleve stråling ut i benet fordi nerveroten er irritert. Smerten følger en bestemt nervebane som i dagligtale blir kalt isjias.

Vanlige årsaker til isjias smerter

En vanlig årsak til isjias er prolaps, også kalt skiveutglidning. En prolaps oppstår idet mellomvirvelskiven har sprukket og dets geleaktige stoff presses ut gjennom sprekkene som har oppstått i skiven. Dersom dette stoffet presses ut der en av ryggradens nerverøtter befinner seg, vil man kunne oppleve stråling i det området.

Dersom isjiasnerven blir provosert kan vi for eksempel kjenne stråling i benet, og dersom medianusnerven blir provosert kan vi kjenne stråling i armen.

Dette er symptomer som er viktige å diagnostisere rett. En prolaps og en ”isjias” kan gi like symptomer, men skal behandles ulikt. Treningen og hjemmeøvelsene vil derfor også være ulike for å mest effektivt behandle smerter ved isjias.

Dersom du er usikker på hva ryggsmertene kan være anbefaler vi deg å oppsøke oss. Vi kan med våre undersøkelser diagnostisere dine smerter.

Velkommen til en effektiv behandling av isjias hos Sunnfjord Naprapatsenter

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke