Book time hos oss nå Book time
Hodepine i pannen?

Akutt hodepine er noe de aller fleste opplever fra tid til annen. Som regel er hodepine ufarlig, men i sjeldne tilfeller kan smertene skyldes noe mer alvorlig.

Hodepine i pannen er blant de mest vanlige formene for hodepine, og skyldes som regel spenningshodepine. Hele 75 % av alle som har hodepine, har en form for spennings- eller stressrelatert hodepine.

La oss se nærmere på symptomer, årsaker og behandling av hodepine i panneregionen.

Hodepine i pannen | Symptomer ved spenningshodepine

Spenningshodepine er veldig vanlig, og vil ofte gi symptomer i form av trykkende smerter rundt hodet – ikke pulserende smerter. Noen ganger sentreres smertene i pannen.

Hodepine i pannen kan også komme sammen med andre symptomer, som smerter bak øynene og i nakken. Det er vanlig at smerten blir kraftigere utover dagen.

Dersom hodepine i pannen skyldes spenningshodepine, er det også mulig at du opplever andre symptomer. Både kvalme, svimmelhet og lyd- eller lysskyhet kan forekomme. Sistnevnte er imidlertid mer vanlig når det er snakk om migrene.

Naprapat Alexander Ask hos Sunnfjord Naprapatsenter hjelper deg med å bli kvitt hodepine i pannen. Kontakt oss via skjema under og hør mer om hvordan vi kan hjelpe deg.

Hva utløser spenningshodepine?

Det antas at spenningshodepine med hodepine i pannen skyldes økt stress eller spenning i muskulaturen som finnes i nakke og hode. Det er imidlertid noe usikkert om dette er direkte årsak til tilstanden, eller bare en følge av den.

Mye stillesitting, feil arbeidsstilling eller lignende kan med andre ord være grunn til at hodepine i pannen oppstår. Psykisk stress er også kjent for å utløse spenningshodepine.

Andre årsaker til hodepine i pannen

Hodepine i pannen trenger ikke nødvendigvis å skyldes spenningshodepine, selv om dette er den vanligste varianten. Både migrene og hodepine relatert til bihulebetennelse kan gi smerter i panneregionen.

Dersom du sliter med hodepine i pannen og bak øynene, kan dette i mange tilfeller skyldes migrene. I så fall er gjerne smertene akkompagnert av lysskyhet, talevansker og lydfølsomhet.

Hvis du har allergi eller bihulehodepine, vil dette ofte kunne resultere i en lett trykkende smerte i pannen og i neseregionen.

Behandling av hodepine i pannen

Behandling av hodepine i pannen varierer basert på hva de underliggende årsakene er. Dersom du sliter med hodepine i kortere perioder, kan ofte smertestillende som Paracet hjelpe.

Konstant hodepine i pannen kan ofte tyde på vedvarende muskelspenninger, noe som for eksempel kan skyldes ugunstig sittestilling, stress og feilbelastning. Har du stillesittende arbeid bør du sikre god sittestilling, og unngå for lange perioder med statisk sitting.

Opplever du hodepine i pannen? Vår naprapat i Sunnfjord i Førde hjelper deg!

Behandling av hodepine hos Sunnfjord Naprapatsenter

Majorstuen Naprapatsenter kan hjelpe pasienter som sliter med hodepine. Behandlingsteknikker som massasje kan blant annet bedre blodsirkulasjonen og gi deg økt bevegelighet. Vi kan blant annet tilby følgende behandling:

Mange pasienter som sliter med midlertidig eller konstant hodepine i pannen opplever at symptomene forsvinner eller reduseres betraktelig etter behandling.

Bli kvitt hodepinen!

Sunnfjord Naprapatsenter tilbyr en rekke behandlingsmetoder som kan være effektive når du sliter med hodepine i pannen og bak øynene.

Vi har blant annet ekspertise innen stretching, massasje, akupunktur, manipulasjonsbehandling, triggerpunktbehandling og treningsveiledning.

Kontakt oss i dag og book time!

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke