Book time hos oss nå Book time
Sliter du med hodepine?

Behandling av hodepine

World Health Organisation påpeker at nesten alle opplever hodepine av og til. Hodepine defineres som smerter hvor som helst i hodet. Hvorfor vi får det, hvor lenge det varer og intensiteten av smerten varierer etter hvilken type hodepine man har. De vanligste typene hodepine er:

Noen ganger skal man oppsøke akutthjelp hos legen sin eller på legevakt. Dette er aktuelt når du opplever hodepine sammen med en eller flere av følgende symptomer: tap av syn, høy feber, utydelig tale, forvirret tilstand og oppkast/kvalme.

Ulike typer hodepine

Spenningshodepine er oftest ganske mild. Den kommer gjerne sammen med stress, sinne og overbelastning. Spenningshodepine kan komme sjelden eller flere ganger i uken. Ved kronisk stress kan man bli kronisk plaget av hodepine og det er viktig å avdekke og forebygge underliggende grunn. Spenningshodepine sitter ofte på begge sider av hodet. Det kan oppleves som et stramt bånd rundt hodet og hodepine i pannen.

Hos Sunnfjord Naprapatsenter i Førde vil vår dyktige naprapat finne den behandlingen mot hodepine som er best for deg.

Klasehodepine er en sjelden sykdom som kjennetegnes ved kraftig, skjærende eller sprengende smerter i eller rundt et øye. Smertene kommer som gjentatte anfall av opptil 3 timers varighet i perioder på 2 uker eller mer. Sammen med hodepinen følger oftest minst en av følgende tilleggssymptomer: røde øyne, tåreflod, nesetetthet, rennende nese, svetting i pannen og ansiktet, liten pupill og nedsig av øyelokk på samme side som smerten. Klasehodepine rammer oftere menn enn kvinner, og per dags dato kjenner man ikke til årsaken til denne typen hodepine.

Migrene er en dyp intens smerte i hodet. Den kan vare lenge (flere dager) og det hindrer personen i å utføre vanlige gjøremål. Oftest ensidig og man blir lyd og lys følsom. Les mer om migrene på denne siden.

Hodepine er et frustrerende problem som påvirker en stor del av den norske befolkningen.

Andre hodepineformer:

Det finnes mange andre typer hodepine som ofte rammer den norske befolkningen. Under har vi listet de mest vanlige:

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke