Book time hos oss nå Book time
Slik behandler vi smerter i akilles

Smerter i akilles | Årsaker og behandling

Achillessenen er kroppens tykkeste og kraftigste sene. Senen tåler en enorm belastning, men plasseringen gjør den spesielt utsatt. Mennesker med et høyt aktivitetsnivå er mer utsatt enn andre. Muskulaturen på baksiden av leggen (gastrocnemius og soleus) danner achillessenen som har feste i hælbenet (calcaneus).

Mange ulike diagnoser gir smerter i achillessenen eller området rundt. Achillesbursitt, achillestendinitt, achillestendinose og achillesruptur er alle diagnoser som gir smerter langt nede i leggen og hælen.

Det kreves en grundig undersøkelse og testing for å skille de ulike diagnosene. Pasientens sykdomshistorie er også viktig i dette arbeidet.

Hvorfor får vi smerter i akilles?

Dersom du opplever smerter i akilles, er dette sannsynligvis på grunn av en eller flere belastningsskader i akillessenen. Her ser du noen typiske årsaker til disse skadene:

Hos vår naprapat i Førde vil vi sammen finne den riktige behandlingen mot dine akillessmerter

Achillesbursitt: Se bursitt/slimposebetennelse

Achillesruptur: Se total/delvis ruptur

Achillestendinitt/ Achillestendinose: Achillestendinitt, som også går under navnet achillestendinose er en vanlig belastningsskade som kjennetegnes av vedvarende smerte i leggen, akillessenen eller hælen. Smertene tiltar som regel ved økt belastning og aktivitet.

Diagnostisering av smerter i akilles

Pasientens beskrivelse av problematikken er en viktig forutsetning for å sette rett diagnose. Vi gjør en rekke spesifikke tester og undersøkelser på klinikken for å få et så tydelig bilde av smertetilstanden som mulig.

Typiske kjennetegn på achillestendinose er:

Smerter i akilles kan ofte kjennetegnes ved smerte i leggen, hælen, eller akillessenen

Behandling hos vår naprapat i Førde

Vi behandler Achillestendinose med klinisk behandling og hjemmeøvelser. Både opptrening, behandling og øvelser bør skje gradvis og med en jevn økning med utgangspunkt i hver enkelts toleranse og treningsgrunnlag.

Selve behandlingen består av:

Behandling av akillessmerter hjemme:

Du vil få hjemmeøvelser og styrkeøvelser (eksentrisk styrketrening er spesielt effektivt her) som du kan gjøre på egenhånd for å raskere bli smertefri. Vi ønsker at du skal føle deg smertefri så raskt som mulig samtidig som du ikke skal få smertene tilbake igjen.

Se flere behandlinger Book time

Kontakt oss

post@sunnfjord-naprapatsenter.no
91 81 82 49
Elvetorget - Naustdalsvegen 1B 6800 Førde

Hatt mykje problem fra tidligere svangerskap med bekken/korsrygg, hatt god effekt av bare 2 behandling på Naprapatsenteret. Meget dyktig! Er svært fornøyd med så og seie heilt smertefritt bekken/rygg sålangt.

Ann Kristin Bruland

Alltid like hyggelig og ekstremt dyktig gått til flere naprapater med samme plage, men bare denna som klarer å fikse anbefales på det sterkaste!

Sedrik Ullebø

Får kjempegod og effektiv behandling av legg- og hælskade. Anbefalast!

Cedrik Fonn Skåre

Ein meget dyktig naprapat

Frode Trælnes

Dyktig og seriøs kar.

Torgeir Mannebrekke